You are here

Mock Test : Current Affairs

I hope you have enjoyed my last article on current affairs and started preparing the topic with more energy. So I am providing a practice test to help you check how much you improved from that time.

Practice questions will give you the overview of the final exam and the types of questions being asked. Further, you will be able to solve the questions within the given time period. This will increase your chances of cracking the exam on the first go. Start practicing with this practice set and judge your skills at every level. This will definitely give you an upper hand in the competition

 

Q1. Which city is hosting the 8th BRICS Health Ministers’ Meeting 2018?
[A] Durban
[B] Moscow
[C] New Delhi
[D] Beijing
Q2. Which road has a suburban railway station in Mumbai been rechristened as Prabhadevi station?
[A] Boisar
[B] Andheri
[C] Churchgate
[D] Elphinstone
Q3. Which state government has launched an online portal ‘Aabhaar Aapki Sewa Ka’ for pensioners?
[A] Madhya Pradesh
[B] Chhattisgarh
[C] Rajasthan
[D] Uttar Pradesh
Q4.Which non-banking finance company has won the 2018 NABARD award for its service to Self-Help Group (SHG) linkage?
[A] Muthoot Finance Ltd
[B] Shriram Transport Finance Company Ltd
[C] Repco Micro Finance Ltd
[D] Bajaj Finance Ltd
Q5. Viresh Kundu has won bronze in which Greco-Roman wrestling category at the 2018 Asian Junior Championships in New Delhi?
[A] 97kg category
[B] 86kg category
[C] 69kg category
[D] 78kg category
Q6. What is the theme of the 10th edition of the Delhi Dialogue 2018?
[A] ASEAN-India Relations: Peaceful Village
[B] ASEAN-India Relations: Way for next 25 Years
[C] Strengthening India-ASEAN Maritime Co-operation
[D] Strengthening India-ASEAN Eco-Social Co-operation
Q7. Which of the following countries has passed a law to declare that only Jews have the right of self-determination?
[A] Palestine
[B] Israel
[C] Spain
[D] New Zealand
Q8. Myanmar has become the 68th signatory to the Framework Agreement of the International Solar Alliance (ISA). Where is the headquarters of ISA?
[A] Australia
[B] France
[C] Belgium
[D] India
Q9. Gopal Das Neeraj, who passed away recently, was associated with which field?
[A] Journalism
[B] Cartoon
[C] Poetry
[D] Sports
Q10. What is the theme of 2018 World Youth Skills Day (WYSD)?
[A] Skills for All
[B] Improving the image of TVET
[C] Skills Development to Improve Youth Employment
[D] World Skills for peace and prosperity

Answers

  1. A
  2. D
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. B
  8. D
  9. C
  10. B

Related Post

Related posts

Leave a Comment